Haber

AFET MAĞDURU ÇOCUKLAR MOBİL KÜLTÜR MERKEZİ TIR’INDA BULUŞTU

SAVAŞ mağduru çocuklara eğitim ve kültür hizmeti vermek amacıyla 2022 yılında hazırlanan ‘Gezici Kültür Merkezi TIR’ı, çocukların yaralarını sarmak için sarsıntı bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Yunus Emre Enstitüsü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sivil Toplum İlişkileri ve Eğitim Valideler Derneği Genel Müdürlüğü iş birliğinde 2022 yılında savaş mağduru çocuklar için hazırlanan eğitim tırı, sarsıntılardan etkilenmeyen çocukların travmalarının üstesinden gelmelerini sağlamak. Adıyaman Millet Bahçesi Otoparkı’nda bulunan Gezici Kültür Merkezi’nin TIR’ında Afetzedeler için beyin sarsıntısı alanında psikososyal güçlendirme faaliyetleri yürütmeye devam ediyor. Gezici Kültür Merkezi’nde çocukların hem eğlenmesi hem de eğitim alması için başta masal, resim ve oyuncak yapım atölyeleri olmak üzere 20 farklı atölye gerçekleştiriliyor. Gezici Kültür Merkezi Tırı’nda enstitü çalışanları ve hevesli öğretmenler çocukları uzmanlık alanlarına göre eğitiyor. Çocukların endişelerini daha fazla dile getirebilmeleri için eğitimler ve etkinlikler düzenlenmektedir.

DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARETE DEVAM EDECEĞİZ

Adıyaman’da yürütülen çalışmaların ardından Gezici Kültür Merkezi’nin Kahramanmaraş TIR’ı; 30 Mart-20 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Hatay’da çocuklar ziyaret edecek. Kahramanmaraş ve Hatay’da yapılacak psikososyal destek çalışmalarının yanı sıra çocuklara yönelik Ramazan ayına özel iftar ve şenlik programları düzenlenecek.

’20 FARKLI ATÖLYEMİZ VAR’

Valide Eğitmenler Derneği Başkan Yardımcısı Nagihan Çıtak, 2012 yılından beri faaliyet gösterdiklerini söyledi. Projelerinin İçişleri Bakanlığı tarafından desteklendiğini belirten Çıtak, “Eğitim Valideleri Derneği olarak Yunus Emre’den de destek alıyoruz. Enstitüsü ve AFAD bu projeyi yürütürken.Suriye güvenli bölgesinde başlattığımız bu çalışma ile bugüne kadar 8 ayda yaklaşık 20 bin çocukla etkinlik gerçekleştirdik.Ders dışı etkinlikler yaptığımız etkinliklerdir.Sonra Adıyaman’a geldik. deprem, 10 gündür Adıyaman’dayız ve burada çocuklarımıza manevi yardım amacı ile çadırkentlerde faaliyet gösteriyoruz.20 farklı atölyemiz var.Bu faaliyetlerin başında fotoğraf drama, maske yapımı, takı tasarımı geliyor. Yunus Emre Enstitüsü uzmanlarıyla birlikte yaş grubumuza, hedef kitlemize ve gelen çocuklarımıza göre bu 20 farklı atölyeden birini seçiyoruz. o an bizimle çalışmak için Kukla yapımı, hacivat-karagöz gösterisi gibi faaliyetler yürütüyoruz” dedi.

Depremden etkilenen İkra Karakuş, ‘Geldiğiniz için öğretmenlere teşekkür ediyorum. Bizi her gün mutlu ediyorlar. Bu depremden dolayı çok üzgünüz, evlerimiz yıkıldı, diğer çocukların da aynı şeyleri yaşadığını biliyorum. Burada resim etkinlikleri yapıyoruz, film izliyoruz. Öğretmenlerimiz çok iyi ve bize çok iyi davranıyorlar, onları çok seviyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu